Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Personal trainer Haarlem voordelen

Personal trainer Haarlem voordelen

Sharing is caring

Is een personal trainer het waard? Wel, ik zou willen stellen dat het inhuren van een personal trainer wel eens het beste zou kunnen zijn wat je voor je gezondheid en conditie kunt doen.

Fitnesstrainers zijn zoveel meer dan iemand die je een paar keer per week ziet en die je een zware training oplegt.

Het uiteindelijke doel van de personal trainer is je te helpen je fitness doelen te bereiken.

Dat maakt hen gemakkelijk tot het beste hulpmiddel in de sportschool. Hoewel halters en squat rekken geweldig zijn, is niets zo cruciaal voor je fitness doelen als KENNIS.

Maar genoeg van mijn gezwets. Je bent hier om die 5 extra voordelen - de 5 weinig bekende voordelen - van het inhuren van een personal trainer te leren kennen. Dit zijn de echte redenen waarom trainers zo waardevol zijn.

Als iemand me vraagt: "Is een personal trainer het waard?" is dit het antwoord dat ik geef.

Waarom het inhuren van een personal trainer de moeite waard is

1. Personal trainers ontwerpen geïndividualiseerde programma's om je doelen te bereiken

Waarschijnlijk de meest bekende reden om een personal trainer in te huren is dat ze je vertellen welke workouts je moet doen.

Maar ze doen eigenlijk zoveel meer dan dat.

Van de vele dingen die personal trainers bestuderen is een groot deel het ontwerpen van een uitmuntend fitness programma dat erop gericht is cliënten hun specifieke gewenste resultaten te geven.

Geen twee trainingsschema's zijn precies hetzelfde.

Want ook al zijn doelen gelijk, toch is ieder mens anders. Terwijl twee mensen allebei willen afvallen, kan de een de nadruk willen leggen op core werk en de ander op het versterken van haar armen. De een kan ook van hardlopen houden, terwijl de ander me in een seconde zou dumpen als ik een korte jogging op de loopband voorstelde.

Iedereen heeft ook verschillende mogelijkheden - twee cliënten van dezelfde lengte, gewicht, en leeftijd kunnen een heel verschillende max plank tijd hebben.

Cliënten kunnen ook verschillende uitrusting tot hun beschikking hebben. En verschillende hoeveelheden tijd die ze aan fitness kunnen besteden. En vroegere blessures die bepaalde bewegingen verhinderen.

Zoals je ziet zijn er zo veel redenen waarom trainingsprogramma's kunnen verschillen, zelfs bij mensen met vergelijkbare doelen.

Tip: Personal trainer Haarlem | Vrouwelijke trainers | AAN HUIS | Coronaproof

2. Personal trainers houden je verantwoordelijk - zoals niemand anders

Dit is geen extraatje om je schouders over op te halen.

De meeste mensen bereiken hun fitness doelen niet om één eenvoudige reden: ze worden niet verantwoordelijk gehouden.

Het is dezelfde reden waarom de afwas ongewassen blijft of je een sociale afspraak moet laten schieten - het leven is druk en vermoeiend. Soms vallen we over dingen heen als we overweldigd en uitgeput zijn.

Als je een personal trainer inhuurt, huur je ook iemand in die je hoe dan ook op koers houdt. Niet alleen zul je moeilijk een training kunnen overslaan waar je al voor betaald hebt, je zult ook echt iemand moeten bellen om uit te leggen waarom je je vandaag niet aan je afspraak kunt houden.

Over verplichting gesproken!

Veel personal trainers rekenen ook annuleringskosten op het laatste moment.

Al deze factoren zijn niet bedoeld om je ervan te weerhouden een personal trainer aan te nemen. Het is juist door die verantwoordingsplicht dat personal training vaak zo succesvol is -en zo zeer de moeite waard.

3. Personal trainers houden je fitnessdoelen realistisch

Veel mensen zijn geweldig in het stellen van grote doelen voor zichzelf. Het probleem is dat ze helemaal niet realistisch zijn.

Niet alleen zijn veel van deze drastische gewichtsverliezen gewoon niet mogelijk, als je sommige ervan toch zou bereiken dan heb je waarschijnlijk andere negatieve effecten.

Ofwel zul je:

- Vooral watergewicht verloren hebben, in welk geval je het snel weer aan zult komen, OF

- Je lichaam zal zich helemaal van slag voelen door de ingrijpende veranderingen: vermoeidheid, humeurigheid, onregelmatige eetpatronen (eetbuien), enz. en zal ook hoogstwaarschijnlijk weer aankomen

Personal trainers kunnen je helpen je doelen realistisch te houden, zodat je veel meer kans hebt ze te bereiken en vol te houden.

Uitgelicht: Personal trainer Haarlem 

4. Personal trainers helpen je om onevenwichtigheden in je spieren te corrigeren

Dit was een concept waar ik nog niet eens van gehoord had voor ik aan mijn personal training certificering begon.

En vandaag ga ik alleen maar aan de oppervlakte krabben, want het is behoorlijk ingewikkeld.

Wat betekent het om een spieronevenwichtigheid te hebben?

Bij het uitvoeren van elke beweging hebben we spieragonisten en antagonisten. Spieragonisten zijn de spieren die in de eerste plaats belast zijn met het uitvoeren van de beweging, terwijl antagonisten zich verzetten tegen de hoofdbewegers. Bijvoorbeeld, bij het uitvoeren van een bicep curl zijn de biceps de agonisten en de triceps de antagonisten.

Versterk je slechts een van deze, zeg de biceps, dan ontstaat er een spierevenwicht omdat de triceps aanzienlijk zwakker zijn dan de biceps. Er kan ook een probleem ontstaan als je alleen een agonist of de antagonist strekt.

Verkeerd geprogrammeerd gewichtheffen is maar een deel van het probleem. Vrijwel elke mens heeft een of andere vorm van spieronevenwichtigheid door het dagelijks leven, of het nu gaat om het uitvoeren van repeterende bewegingen, een slechte houding, of een gebrek aan spiergebruik.

Het hele lichaam is met elkaar verbonden; we noemen het de kinetische keten. En als één deel van de kinetische keten uit balans is, kan dat disfunctie veroorzaken in bijna elk ander deel van je lichaam. Dit kan leiden tot een grote verscheidenheid aan lichaamszwaktes en blessures.

Elk afzonderlijk lichaam is anders.

Personal trainers zijn opgeleid om je bewegingspatronen te beoordelen en aanwijzingen te halen uit wat ze zien. Daaruit schrijven ze gericht het beste programma voor jou.

Eenvoudige aanpassingen in de oefeningen/strekkingen die je uitvoert kunnen je niet alleen de specifieke toning geven die je wilt, ze kunnen ook een blessure voorkomen die je anders misschien had opgelopen.

Alleen al de mogelijkheid om spieronevenwichtigheden te corrigeren maakt het de moeite waard een personal trainer aan te nemen.