Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / Wat is een 26 inch fiets?

Wat is een 26 inch fiets?

Sharing is caring

Het aanschaffen van een nieuwe meisjesfiets is vaak een spannende aangelegenheid. Er is immers voldoende keuze en een passende wielmaat is ook van belang. Wat is een 26 inch fiets eigenlijk? En voor welke leeftijden en lengtes zijn een 26 inch fiets goed? Dit artikel geeft antwoord op je vragen.

Wat is nou een 26 inch fiets?

Een 26 inch fiets wordt bepaald door de bandenmaat. Middels de lichaamslengte, leeftijd en kledingmaat van je kind is er een goede inschatting te maken. Een 26 inch fiets is geschikt voor kinderen met een lengte van ongeveer 145 cm en een kledingmaat van 140 tot 152, de leeftijden liggen rond de 10 tot en met 14 jaar oud.

Aandachtspunten voor het zoeken naar een kinderfiets

Een fiets zorgt voor jarenlang plezier. Een kind kan hard groeien, maar in de tussentijd kunnen het zadel en het stuur op de juiste hoogte worden ingesteld. Bij het kopen van de fiets is het van belang dat de voeten van je kind de grond kunnen raken als ze op het zadel zitten. Het stuur hoort op een goede positie te zitten, zodat de knieën van je kind het stuur niet raken. Zorg voor voldoende ruimte tussen het stuur en de benen van je kind om onveilige situaties te voorkomen. Het is naast het model goed om een blik te werpen op het doel van de fiets. Gebruikt je kind de fiets om naar school te gaan? Dan is een stadsfiets of een omafiets bijvoorbeeld een aantrekkelijke optie. Voor kinderen die buiten schooltijd lekker actief buiten willen zijn is een mountainbike of een sportieve fiets het overwegen meer dan waard.

Eigenschappen en accessoires van meisjesfietsen

Een kinderfiets kan van alle gemakken voorzien zijn in combinatie met vele accessoires. Heb je een aantrekkelijk model gezien? Dan zijn er vaak meerdere variaties van te vinden. Vaak uit zich dit in kleine verschillen zoals de aan of afwezigheid van een handrem of een combinatie van beide elementen. Versnellingen zijn ook een optie om naar te kijken. Naar school fietsen met tegenwind wordt immers een stuk makkelijker als er versnellingen aanwezig zijn. Let ook op dat zowel het stuur als het zadel in hoogte verstelbaar zijn. Voor het vervoeren van schoolspullen is een solide bagagedrager een must. Ben je bijvoorbeeld woonachtig in gemeente Haarlem? Een fietsenwinkel in Haarlem kan je bij het aanschaffen van een kinderfiets, van advies voorzien, zodat je de juiste keuze maakt. Fiets kopen is een goed idee!