Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / De juiste e-scooter uitkiezen

De juiste e-scooter uitkiezen

Sharing is caring

Een scooter met een hogere snelheid is waarschijnlijk duurder dan een motorfiets van hetzelfde formaat. Scooters zijn aan die kant meestal wat luxer, dus de overlap is niet rechttoe rechtaan. Een andere reden om voor een scooter te kiezen boven een motorfiets is dat het makkelijker is om te leren rijden. Ze hebben automatische transmissies en zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te manoeuvreren. Tot slot zijn er nog wat extra kostenvoordelen bij het kiezen van een e-scooter Haarlem of motor als je kiest voor een kleinere motor. Het duwt minder brandstof door, dus het is logisch. Scooters en motorfietsen hebben beide voor- en nadelen, en wat voor jou geschikt is, is een zeer persoonlijke beslissing.

Auto of motor?

Motor versus auto. Het is een debat zo oud als de tijd. Of in ieder geval zo oud als de auto-industrie. Toch woedt het debat voort. Liever de ruimte van een auto, of de frisse lucht en vrijheid van een motorfiets? Andere vragen zijn onder meer brandstofefficiëntie, inruilwaarde, parkeren en files. Met zoveel dingen om te overwegen, kiezen veel mensen standaard voor een auto. Zoals veel rijders weten, kunnen motorfietsen echter enorm lonend zijn. Wat je ook zoekt in een voertuig, er zijn tal van waardevolle redenen om jouw auto te ruilen voor een motorfiets. In feite hebben we acht dwingende redenen verzameld om jouw auto te dumpen voor een motorfiets, waarvan er tenminste enkele zeker zullen zijn om zelfs de meest trouwe autoliefhebber te overtuigen.

Versla het verkeer

De gemiddelde chauffeur brengt elk jaar ongeveer 100-150 uur door in het verkeer. Dat is bijna een hele week verspild aan het verkeer. We hebben toch allemaal wel wat beters te doen dan langzaam vooruit te kruipen in het bumper-aan-bumper verkeer. Nou, motorfietsen lijken de oplossing te zijn. Uit een onderzoek bleek dat een rit van 30 km in de metropool tijdens de piekuren ongeveer drie keer sneller is met de motor dan met de auto. Evenzo schatte een Belgische studie dat het hebben van slechts 10% meer motorfietsen op de weg de gemiddelde reistijd voor alle pendelaars met ongeveer 8 minuten zou kunnen verkorten. Ben je de dagelijkse files beu, dan is het misschien tijd om te 'upgraden' naar een motor. Omdat motorfietsen kleiner zijn dan auto's, passen ze in krappere ruimtes, wat het vinden van een parkeerplaats gemakkelijker kan maken. Niet alleen kunnen motorrijders tijd besparen bij het zoeken naar een park, ze betalen over het algemeen minder voor parkeren dan autobezitters.