Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Beddenwinkels-Beddenzaak Haarlem

Beddenwinkels-Beddenzaak Haarlem

Beddenwinkel in Amsterdam | DeFabrieksWinkel In Haarlem is het goed wonen. Het ligt centraal in de Randstad en vanuit Haarlem is men zo op Schiphol, maar eveneens dicht bij de kust. Voor de kunst- en cultuurliefhebber heeft Haarlem een aantal interessante musea. En voor de smulpaap is Haarlem ook een prima stad, want er zijn veel goede restaurants.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag Gesloten

Adres

Straat Weerenweg 8 B
Postcode 1161 AH
Stad Zwanenburg - Haarlem en heel Nederland
Telefoon +31 (0)23 - 5339242
Email [email protected]
Website Beddenwinkels-Beddenzaak Haarlem
Diensten Matrassen op maat | Polyether matrassen | Support matrassen | Koudschuim matrassen | Pocketveer matrassen | Latex matrassen | Traagschuim matrassen | Topdekmatrassen | Baby & Kleuter matrassen Incontinentie matrassen | Matrassen voor zware mensen | Inclined bed therapy | Accessoires |

Beddenwinkel in Amsterdam | DeFabrieksWinkel

 

In Haarlem is het goed wonen. Het ligt centraal in de Randstad en vanuit Haarlem is men zo op Schiphol, maar eveneens dicht bij de kust. Voor de kunst- en cultuurliefhebber heeft Haarlem een aantal interessante musea. En voor de smulpaap is Haarlem ook een prima stad, want er zijn veel goede restaurants. Dan zijn er ook nog de shoppers: Haarlem heeft meerdere malen het predicaat beste winkelstad van Nederland gekregen.

De trotse bezitter van een huis in Haarlem heeft met alles wat deze stad biedt reden te meer om zijn woning goed te onderhouden en mooi in te richten, want Haarlem is een stad om te blijven, daar gaat u niet snel weg.

 

Mogelijk bent u op deze website terechtgekomen door een zoekopdracht naar een beddenwinkel in Haarlem, omdat u op zoek bent naar informatie over bedden of matrassen voordat u tot aanschaf overgaat. Lees dan verder. In onderstaande tekst is getracht om beknopte informatie te verstrekken die handig is om te weten bij het kopen van een bed of matras.

 

Het belang van een goed bed

Over uiterlijk valt te twisten: de een wil een eenvoudig rechttoe rechtaan bed, de ander houdt van krullen en tierlantijnen en de romanticus ziet wel wat in een hemelbed. Ieder zijn of haar eigen keuze. Maar waar niet over te discussiëren valt, is dat het belangrijk is hoe een bed ligt. We brengen immers een derde van ons leven in bed door. Vaak wordt er in kantooromgevingen de arbodienst bijgehaald om mensen te leren hoe ze hun bureaustoel moeten afstellen en wordt gekeken welke stoel het beste bij de persoon past. Uiteraard allemaal nuttig en belangrijk, maar waarom kopen mensen soms een bed zonder echt na te gaan of de bedbodem en het matras wel geschikt is voor hun lighouding en postuur? Men ligt meer uren in bed dan men op een bureaustoel zit… Een verkeerde bedbodem of een verkeerd matras kan iemand rugpijn (of erger) opleveren. Schroom daarom niet om advies te vragen bij de beddenwinkel of leverancier van matrassen in Haarlem.

 

De bedbodem

De bedbodem en het matras zijn de belangrijkste onderdelen van uw bed, daar ligt u immers zo’n 8 uur per dag op. Bedbodems zijn er in verschillende varianten: de lattenbodem, de boxspring, de schotelbodem, de spiraalbodem en de vlavrobodum.

De lattenbodem is wel de meest bekende. Deze bestaat uit in de breedte gespannen latten met daartussen ruimtes van maximaal 4 cm. Deze ruimtes zijn nodig om het matras de nodige ventilatie te geven. Ze mogen echter niet groter zijn dan 4 cm, want dan geeft de bodem te weinig tegendruk aan het matras en dus te weinig steun aan uw lichaam. Er zijn ook gelaagde lattenbodems, deze hebben een dubbele laag latten. Het voordeel van dit systeem is dat de latten verschuifbaar zijn, waarmee u per zone de ondersteuning kunt instellen.

Als u nog meer flexibiliteit wilt met het instellen van de ondersteuning, kies dan voor een schotelbodem. Die biedt alles wat een lattenbodem biedt, maar nog meer. Zo kunt u de schotels afzonderlijk van elkaar instellen, wat resulteert in een preciezere instelling van de ondersteuning. Ook heeft deze bodem meer vering, waardoor bijvoorbeeld schouders en heupen beter in het matras kunnen zakken. Om dit te bereiken, is het het beste om een schotelbodem te combineren met een zacht matras.

De boxspring is ook een veel voorkomende bedbodem. De onderste laag bestaat uit staaldraadveren, daarbovenop heeft het een comfortabele laag zacht schuim. Een boxspring is bovendien duurzaam, want deze heeft een levensduur tot 20 jaar. Dit type bed is vanouds het bed dat men op hotelkamers vindt, maar het heeft ook de weg gevonden naar de slaapkamers van woonhuizen. De boxspring is een fijn en comfortabel bed, mits het met het juiste matras wordt gecombineerd.

De spiraalbodem is een bodem die bestaat uit een netwerk van metalen draden. Deze kunnen in de lengte of in de breedte gespannen zijn; in de breedte geeft deze bodem echter de beste ondersteuning, omdat de draden wanneer in de lengte gespannen snel kunnen verslappen. De spiraalbodem gaat lang mee. U kunt deze bodem het beste combineren met een pocketvering matras of traagschuim matras.

Als laatste is er dan nog de vlavrobodem (board bodem). Dit is een plank van hardboard met ventilatiegaatjes. Deze bodem is niet echt comfortabel en kunt u het beste alleen voor een logeerbed aanschaffen.

 

Het matras

Voor de aanschaf van een matras is het van belang dat u zich goed laat informeren door uw leverancier van matrassen in Haarlem over welk matras past bij uw postuur en uw slaaphouding. Een matras is namelijk heel persoonlijk. Maakt u een verkeerde keuze, dan kan het zijn dat u slapeloze nachten hebt omdat u niet comfortabel kunt slapen. Zo heeft iemand die wat zwaarder van postuur is een ander matras nodig dan een licht iemand en dat geldt ook wanneer men bijvoorbeeld op de zij, rug of buik slaapt

Er zijn onder andere de volgende matrassen verkrijgbaar:

  • het pocketveren matras: een comfortabel matras dat bestaat uit veren die zich in “pockets” (zakjes) bevinden. Hoe meer veren, hoe meer het matras zich aan uw lichaam kan aanpassen en dus ook hoe meer comfort. Maar ook wordt het comfort bepaald door de dikte van de metalen draden en hoeveel windingen de spiralen hebben. Een dichtere winding maakt de vering steviger. De randen van het pocketveren matras zijn van schuimrubber. Liggend op deze randen zult u minder ondersteuning en comfort ervaren, daarom kunt u altijd het beste iets meer midden op het matras gaan liggen;

 

  • een koudschuim matras is een goed ventilerend en veerkrachtig matras. Dit matras biedt goede ondersteuning, ook wanneer u een wat zwaarder postuur hebt. Vanwege de zojuist genoemde goede ventilatie is een koudschuim matras ook goed geschikt voor mensen met allergieën. Daar er geen vocht achterblijft in het matras, treedt er namelijk ook geen schimmelvorming op en heeft het geen last van bacteriën en/of huismijt. Onder andere om die reden worden koudschuim matrassen veelal in ziekenhuizen gebruikt, het gaat hier dan wel om de speciale medische kwaliteit. Maar de goede ventilatie houdt het matras ook koel, dus als u een “koukleum” bent, vindt u het misschien een minder prettig matras. Soms bestaat een koudschuim matras uit meerdere lagen om het stabieler te maken. Het koudschuim matras gaat ongeveer 10 jaar mee en kan op ieder type bedbodem worden gebruikt;

 

  • een ander matras is het traagschuim matras. Dit matras komt qua ligging ongeveer overeen met een waterbed. De naam traagschuim komt voort uit het feit dat het matras door de warmte van het lichaam zich gaat vormen naar het lichaam en dit heeft even tijd nodig. Op het moment dat het matras zich volledig aan het lichaam heeft aangepast, ligt het zeer comfortabel. U zult nergens druk voelen. Door het ontbreken van druk, wordt de bloedcirculatie ook niet gestoord. Een traagschuim matras bestaat altijd uit een toplaag van traagschuim en een onderlaag van koudschuim of pocketveren. Dit type matras is zeer geschikt voor mensen met lichamelijke klachten, met name ook bij gewrichtsklachten. Let er wel op dat dit matras wat warm kan aanvoelen;

 

  • dan bestaan er ook nog matrassen die bestaan uit een combinatie van bovengenoemde matrassen, om zo de voordelen van de verschillende matrassen in één matras te hebben. Dit is het zogenaamde hybride matras, dat bestaat voor de helft uit veren en de andere helft uit schuim. Dit kan koudschuim of traagschuim zijn. U hebt dan een matras dat een goede ondersteuning biedt, maar ook het comfort van schuim. Nadeel van het hybride matras is wel dat het een erg zwaar matras is. Ook wordt soms geklaagd dat het een nare geur afgeeft;

 

  • een andere manier om het slaapcomfort te verhogen is een matrastopper. Dit is een dunne matras (5 à 10 cm dik) dat je op het gewone matras legt. Met een topper gaat het matras daaronder langer mee. Beschouw het echter niet als een goedkope oplossing in plaats van het vervangen van een versleten matras. Een topper op een versleten matras heeft geen zin helaas. U legt beter wat bij voor een nieuw matras. Waar het wel voor gebruikt kan worden is om bijvoorbeeld een ietwat hard matras een zachtere bovenlaag te geven. Of als een tweepersoonsbed twee eenpersoonsmatrassen heeft met een geul. Met een topper die beide matrassen bedekt, voel je die geul niet meer.

 

OnlineCityHub

We hopen dat u iets aan deze informatie heeft.

Op deze website vindt u veel en veel meer interessante informatie. Niet alleen over woninginrichting, maar over van alles wat u maar kunt bedenken dat voor een inwoner van Haarlem interessant kan zijn. Zoekt u een restaurant, informatie over evenementen, winkels in Haarlem en bedrijven in Haarlem voor bepaalde producten of diensten? U vindt het hier.

Misschien bent u zelf eigenaar van een winkel of een bedrijf en wilt u uw lokale naamsbekendheid vergroten, dan kan een link naar uw bedrijf op deze website interessant zijn. Daarnaast verzorgen wij ook teksten die uw naamsbekendheid vergroten, maar die ook ervoor zorgen dat uw website hoger in de Google zoekresultaten scoort en beter bezocht wordt. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.